Veel gestelde vragen 

 

Na al de maanden van noeste arbeid wil je boek publiceren. Een eigen boek drukken en uitgeven is spannend, leuk en gemakkelijk. Maar wat moet je weten om je boek op te laden en uit te geven?

 

Boek uitgeven tips

 

 

STAP 1: Informatie over je boek

Kies een titel voor je boek
De titel van het boek wordt op de voorkant en de rug van de kaft gedrukt.

Kies een subtitel
De subtitel wordt op de voorkant afgedrukt

Over de schrijver

Deze tekst wordt op de achterkant van de boekkaft gedrukt.

Over het boek

Schrijf in maximaal 1000 tekens (spaties inbegrepen) een korte inhoud van het boek. Deze tekst wordt op de achterkant van de boekkaft gedrukt.

Thema
Kies uit onze lijst een gepaste thema waarin jouw boek past.

.

STAP 2: Vormgeving en afbeeldingen opladen

Kies de gewenste afmetingen, aantal pagina's zwart wit en aantal pagina's kleur en welke soort papier. Geef ook aan of je het hele boek in kleur of zwart-wit wil laten drukken. De kaft wordt altijd in kleur gedrukt.

Kies een template (sjabloon) en welke kleuren combinatie je wenst voor de omslag.

Ook kun je hier een foto voor de omslag uploaden. Let er op dat deze minimaal 300 DPI moet zijn wil de foto scherp ogen.

 

STAP3

Belangrijkste stap! Hier laad je je manuscript - boek op Het belangrijkste deel is natuurlijk jouw digitale file van het boek. Zorg er eerst en vooral voor dat dit bestand foutloos is. Niks is zo vervelend om achteraf typefoutjes in je boek te ontdekken. Ben je niet helemaal zeker? Vink dan de keuze "Manuscript nalopen op tik-, schrijf- en grammatica fouten" aan. Dan wordt je document secuur nagelezen en nagelopen op typo's, schrijf- en spellingsfouten. Wel zo'n zeker gevoel!

 

Zorg er ook voor dat het bestand dat je oplaadt is opgemaakt in hetzelfde formaat als het uiteindelijke boek. Heb je gekozen voor een boek van 170 x 210 mm zorg dan dat je bestand dezelfde afmetingen heeft. Lever je boek aan als een Microsoft Word (.doc) of een PDF (.pdf) bestand.

 

Templates (sjablonen)

Je kunt op deze pagina ook templates downloaden. Daarmee weet je zeker dat je manuscript straks de juiste afmetingen en opmaak heeft. Als je op de download link klikt kies je voor de optie "Openen". Microsoft Word wordt opgestart met een bestand dat de juiste afmetingen, marges en lettertypen heeft. Ga naar je manuscript, selecteer alles en klik op bewerken > kopieŽren. Ga terug naar de geopende template en  klik op de 3e of 4e lege pagina kies bewerken > plakken. Nu staat je manuscript in de juiste afmetingen in Word. Kies nu Bestand > opslaan als en sla het bestand op je harde schijf met een naam als "manuscript-12-jan-2012". Let op dat je als bestandstype gťťn .dot kiest. Kies bijvoorkeur .pdf  

 

Zelf doen
Als je handig bent en ervaring hebt met opmaak kun je natuurlijk ook zelf een PDF maken. Voor tips kijk dan onder “Hoe creŽer ik een PDF”.

 

Laten doen
Is je dit allemaal te lastig dan kun je natuurlijk ook gewoon je manuscript uploaden. De vormgeving en het printklaar maken wordt dan voor je gedaan.

Zodra je bestand ontvangen is wordt er contact met je opgenomen om je wensen te bespreken.

 

STAP 4: Profiel gegevens

Rond nu de bestelling af en vul hier je naam, adres en overige gegevens in. Je ontvangt nog een officiŽle offerte. Altijd nemen we eerst nog contact met je op om alles door te spreken.

Pas als je de offerte ondertekent is de bestelling definitief. Je boek wordt gedrukt zodra je betaling is ontvangen.